Om Bubblans

Bubblan´s Kennel

Varmt välkommen till Bubblan´s Kennel!


Uppfödning av mops sedan 1983.Hej alla ni som liksom jag ständigt bedåras av Mopsar.


Kan inte tänka mig ett liv utan dessa levnadsglada, positiva, skojiga och så underbart självklara i sin självuppfattning som mopsen är.

Mopsen äger världen, vi människor drabbas av dem och mår bra i deras närhet.

Man blir glad av mopsar!


Det började en sommardag 1981. Genom en vän mötte jag min första mops, Such Knorrs Lucille Ball, kallad "Loppan". Hon var som namnet beskriver en livlig, stollig och helt underbar liten mopsfröken på ca 8 veckor. "Loppan" parades några gånger men fick aldrig några valpar. 


Då jag redan tidigt i livet förstått att jag ville vara uppfödare och att rasen som låg mitt hjärta närmst var mops, så började jag söka efter en lämplig tik som kunde bli grunden till min uppfödning. Denna tik blev Matchmaker´s Baguette, Kallad "Bubbles". Hon hade en mycket fin stam och var sund och rejäl, alltså en bra grund som avelstik. Hennes första kull föddes 1983 (åtta valpar, varav 6 överlevde). Året därpå 1984 föddes henes andra kull och mitt kennelnamn blev uppkallat efter henne "Bubblan´s"


Eftersom åren gått och valpar och hundar kommit och gått, är jag nu inne på mitt 41 år som uppfödare av mops. Mycket har hänt m rasen som är både positivt och negativt. Positivt är att mopsen har kvar sitt underbara sätt och sprider glädje varthän den går. Negativt är att ett antal mopsar har problem med andningsvägarna.

Vi har gemensamt m andra uppfödare och i rasklubben, tagit ett rejält tag i problemet och arbetar i samarbete med övriga organisationer världen över, för att komma tillrätta m detta problem. Vi vill i framtiden kunna ge, samtliga mopsar som föds ett sunt sätt att andas på.


//Annette Holmén Umenmark, Bubblan´s KennelAnnette med ett knippe mopsar på stranden